Jezuitský letohrádek a kovárna

Areál tvoří dva solitérní objekty, značně od sebe vzdálené. Zahradní letohrádek u Čertovky, postavený Jezuity jako raně barokní novostavbu, a obytný dům u silnice, který má renesanční jádro. Oba objekty byli klasicistně a novodobě upravovány. Koncem 18.stol. byly arkády letohrádku zazděny a v r. 1781 pak byly při Čertovce zřízeny koupele. Pro špatný stav mělo dojít r. 1949 ke zbourání uliční budovy (práce již byly zahájeny), ale nakonec byl objekt opraven (1953-54) podle projektu ing. arch. Rudolfa Ječného z r. 1952, obnova zahradního letohrádku proběhla v r. 1956. Znovu byl barbarsky takřka zničen při rekonstrukci, prováděné Průmstavem Praha n. p. po r. 1974 pro Fakultu tělesné výchlovy a sportu UK. Areál tvoří objekty: Východní objekt, bývalý letohrádek. Západní objekt, bývalá kovárna. Zahrada.