radnice

Dvoupatrová řadová budova dominující východní frontě náměstí. Objekt je zděný a omítaný, interiér je členěn jako hloubkový trojtrakt vzniklý spojením dvou středověkých domů. Střecha příčně sedlová, mansardová, uprostřed na hřebeni štíhlá plechová vížka s lucernou, cibulí. Dvoupatrové průčelí, bohatě zdobené štukem o pěti okenních osách, završené atikou o třech ozdobných štítech s vázami. V ose průčelí hlavní vstupní portál, akcentovaný sochami (klečící mužská a sedící ženská postava) a v patře bohatě zdobený balkon. V interiéru jsou zachovány gotické sklepy o dvou prostorách s valenými klenbami. V přízemí vlevo valená klenba s nízko nasazenými patkami snad gotického původu, vpravo prostor s klenbami valenými s výsečemi. První patro vlevo prostor klenutý výsečovou klenbou, zbytek ploché stropy. Druhé patro představuje reprezentační novobarokní prostor. Na hlavní budovu navazuje na SV dvorní křídlo, s původním členěním, ale výrazně upravované, zalamující se směrem k jihu.