výšinné opevněné sídliště - hradiště Radkov, archeologické stopy

Lokalita orientovaná na podlouhlé ostrožně situované východ-západ. Příchod od východu cestou po severní hraně ortrožny. Zúžené místo, asi 300 metrů od špice ostrožny přetíná ve skále vylámaný příkop před kterým je směrem od východu. Za příkopem se vypíná štítová zeď - na kterou byl použit kámen vytěžený při hloubení z příkopu. Zeď je dva až tři metry silná, mírně zalomená, nebyla však evidentně dostavěna a zřejmě byla dočasně nahrazena palisádou. Za zdí se rozkládá rovná, poměrně přehledná plocha zhruba 190 metrů dlouhá, na které se nacházejí pravidelně rozmístěné prohlubně, které jsou pozůstatky suterénních prostor zástavby. Obydlí byla vedle sebe koncipována tak, že uprostřed plošiny tvoří jakési náměstí, či náves o půdorysu zhruba 20 x 28 metrů. Konec ostrožny má půdorys trojúhelníka, od předhradí je oddělen mohutným příkopem, jehož čelo tvoří zbytky zděné hradby. Příkop se směrem k jihozápadu zatáčí a vytváří parkán s vnějším valem. Tato část hradiska je zřejmě zbytkem šlechtického, zřejmě nedokončeného sídla.