měšťanský dům

Řadový patrový dům ležící na Z straně náměstí (vedle secesního čp.154), na úzké gotické parcele podél Z-V osy. Dům je kryt několika pultovými střechami. Vstupní V průčelí je prosté, členěné kordonovou a ukončené profilovanou korunní římsou, nesenou po stranách dvojicí pilastrů. Fasáda je v přízemí otevřená novodobou obdélnou výlohou se vstupem, v patře je fas. trojosá, členěná rustikou a zdobena štukem. Horní část je ukončena zděným atikovým zábradlím, neseným 4 sloupky. Okna v patře jsou obdélná, zdobená parapetní římsou a rámována štukem. Ve vlysu fas. patra jsou umístěny 3 páry drobných okének do půdy. Nad okny je ve štuku proveden nápis: 1907. DEJŽ BŮH TĚM CO MNE ZNAJÍ. TISÍCKRÁT TOLIK CO MNE PŘEJÍ. 1908. Předmětem ochrany je dům čp. 153 a vymezený pozemek. Na ploše památky se nachází dvorní objekt.