stodola

Stodola stojí na konci jihozápadního cípu obce v, zahradě usedlosti čp. 1. Roubená stodola je postavená na nízké podezdívce z lomového kamene a cihel, je čtyřboká, příčně průjezdná, obdélného půdorysu. Skládá se z deseti nad sebou položených trámů, které jsou na nárožích roubeny na rybinu. Spáry mezi trámy jsou volné, což umožňovalo větrání stodoly. V ose jsou umístěna mohutná prkenná dvoukřídlá vrata, přičemž v pravém křídle jsou vsazena dvířka. Vedle vrat přímo na stodolu nasedá malý bedněný přístavek.V zadním průčelí nad vjezdem je střecha zvednutá. V interiéru se stodola skládá z jednoho mlatu a dvou přístodůlků. Střecha stodoly je sedlová, štíty jsou bedněny ze svisle kladených prken. Krov je pravděpodobně mladšího původu než vlastní jádro stodoly, je hambalkový se stojatou stolicí. Střešní krytinou byly původně slaměné došky, v současnosti jsou pálené tašky. Předmětem památkové ochrany je stotola na pozemku st.p. 16/1.