kaplička se zvoničkou

Na travnaté ploše stojí dvoupatrová kaplička na obdélném půdoryse, završená sedlovou, zezadu zvalbenou střechou, krytou bobrovkami. Na střeše je umístěna drobná dřevěná zvonička se zvonkem, krytá jehlancovitou stříškou. Patro je ze tří stran otevřené, v čelní stěně se nachází nika s rustikální sochou sv. Jana Nepomuckého. Světec je znázorněn v mírném kontrapostu, s pravou nohou vykročenou. V rukou, které jsou ohnuté v loktech, a spojené kolmo před hrudí, svírá drobný pozlacený křížek (novodobý). Je oděn v typické roucho. Přízemí je členěno pouze soklem a naznačenými pilastry, otevřené "patro" je oddělené římsou krytou cihlami. V čelní stěně se nachází půlkruhově ukončený vstupní portál. Interiér je klenutý plackou, u patra pak otevřený do krovu. Předmětem ochrany je zvonička na příslušném pozemku.