brána s brankou

Na východní straně stojí zděná (lomový kámen, místy cihly) omítaná brána s brankou usedlosti čp. 11. Nad vjezdem zakončeným půlkruhovým obloukem s kamenným ostěním je rovná profilovaná korunní římsa, krytá stříškou. Původní vrata jsou dřevěná, dvoukřídlá, rámové konstrukce. Celou čelní plochu brány pod korunní římsou zdobí sgrafita s vegetabilními motivy a ornamentálním dekorem. Postranní pilastry, patrné na starší dokumentaci z konce 80. let 20. století, chybí. Štítový nástavec s volutkovými křídly po stranách je ve střední části trojúhelně zakončený s postranními kanelovanými pilastry a nikou uprostřed se zdobnou šambránou. Hlavní profilovanou římsu středového štítového nástavce kryje cihlová stříška. K bráně přiléhá na severní straně pravoúhlá zděná branka s kamenným ostěním. Předmětem ochrany je brána s brankou usedlosti čp. 11 na příslušném pozemku.