zřícenina hradu Chlum

Rozsáhlý hrad zaujal ostrožnovitý vrchol tvořený skalními pískovcovými bloky. V jeho čele se nachází příkopovitá rozsedlina. Část jejího svahu je vyzděna ze štuk, což je dnes jediné dochované zdivo neznámého stáří, které se na lokalitě vyskytuje. Za tímto příkopem leží poměrně rozsáhlá v přední části výše položená plocha beze stop zástavby, označovaná jako předhradí. Celý areál přepažuje tesaný příkop v jehož dně je při severním okraji situována tesaná studna. V nároží zadní části dispozice nad ní jsou patrny dvě rozměrnější světničky a na téže straně vzadu ještě dvě další. Vlastní plocha zadní části dispozice nevykazuje žádné stopy zástavby. V čele nad příkopem je pozůstatek tesaného ochozu obcházející dřevěnou věžovitou stavbu. Vzadu, níže pod skalami, je dochována druhá studna a na skalách za ní jsou patrny četné tesané trámové kapsy, patrně pozůstatky dřevěných zátarasů mezi skalními bloky.