boží muka

Jedná se o žulová boží muka ukončená kovovým křížem. Kamenná část božích muk je provedena z jednoho kusu materiálu a je vysoká 2,14 m. Tato část se skládá ze soklu, sloupku a kaplice. Sokl je obdélného průřezu o rozměrech 0,31 × 0,25 m a má výši 0,40 m. Jeho přední, tj. severní, strana je zdobena jednoduchým zrcadlem obdélného tvaru. Sloupek je proveden jako dvoustupňový, dělený ve střední části nízkou římsou. Půdorysné rozměry spodní i horní části sloupku jsou 0,26 × 0,22 m. Výše jeho dolní části je 0,59 m, výše horní části je 0,64 m. Zmíněná středová římsa je vysoká 0,06 m a její půdorysné rozměry jsou shodné se soklem. Na čelní straně spodní i horní části sloupku se nachází zrcadla stejného provedení, jako má výše zmíněné zrcadlo na soklu. V horním z nich je monogram MS a datace 1860. Kaplice božích muk má výši 0,45 m a půdorysné rozměry 0,31 × 0,24 m. Jednoduše řešený kovový kříž latinského tvaru, který je osazen na vrcholu kaplice, je soudobé provenience. Jeho výše je 0,44 m. Délka jeho příčného břevna dosahuje 0,28 m.