banka

Budova bývalé banky stojí na rohové parcele uzavírající blok domů na Masarykově náměstí směrem do Řeznické ulice. S ohledem na kompozici hmot se jedná o prostý hranolový útvar, jehož výrazná část je však rizalovitě předstoupena. Předstoupení není provedeno po celé výšce objektu, ale jen do úrovně hlavní římsy, která výškově odpovídá parapetům oken ve třetím podlaží. Čtyřpodlažní podsklepená budova je půdorysně charakterizovaná zejména vytříbeným interiérem haly o výšce dvou pater, kolem které jsou soustředěny kancelářské prostory. Exteriér stavby je poplatný době svého vzniku, strohý s užitím tvrdé novodobé omítky v barvě světle šedé. Hlavní průčelí je koncipováno symetricky se zvýrazněním vstupního portiku rámem a zapuštěním příslušné části fasády. Na hlavním průčelí je umístěn rozměrný bronzový reliéf s figurální výzdobou.