kostel sv. Petra a Pavla

Jednolodní orientovaný kostel. Loď obdélná, s nárožími v ustoupení zaoblenými. Pravoúhlý presbytář, nad nímž věž. Po J straně presbytáře je nízká sakristie. Stavba členěna soklem, na lodi z pískovcových desek. Podstřešní římsa se zjednodušenou profilací, na V nárožích zachována původní (složitější) profilace. Na věži při zemi širší základ. Na bocích lodi po dvou segmentových oknech se spodky šikmými, kde jsou položeny tašky drážkovky, výklenky se mírně rozevírají. V Z průčelí široká vrata, téměř čtvercová s ostěním žulovým se soklíkem a hladkou lištou kolem horních 3/4, horní rohy vysazeny, na bocích kapky. Uprostřed nadpraží lichoběžníkový klenák, zdobený rytým rámcem s vykrojenými rohy a uvnitř letopočet 1778. Vrata (obnovená) s nadsvětlíkem s trojicí obdélných okének. Nad vraty široké trojdílné segmentové okno, jednotlivé díly mají křídla o 6 tabulkách. Sakristie má na J dveře s ostěním s plastickou lištou po obvodu a na V okno tabulkové. Vstup do věže ve V průčelí dveřmi s ostěním s nadpražím zvlněním zvednutým. O patro výše okénko. Na S straně věže segmentové okno do presbytáře. Zvonice s 3 okny se stlačeným valeným obloukem. Podstřešní římsa se zjednodušenou profilací. Střecha lodi je valbová, střecha věže stanová, střecha sakristie valbová. Tašky Bramac hnědočervené barvy. Stanová střecha věže, krov s námětky. Na vrcholku dvojramenný kříž s trojlistým zakončením břeven, v obou kříženích ovál, z něhož vycházejí svazky paprsků. Předmětem ochrany je kostel na vymezeném pozemku.