kaplička Panny Marie

Kaple P. Marie Lurdské, stojící volně u křižovatky dvou silnic, je obklopená vzrostlými stromy. Zděná stavba je vystavěna na přibližně čtvercovém půdorysu. Interiér je přístupný od východu vyšším obdélným portálem se segmentovým záklenkem. Fasády jsou členěny nárožními lizénami, které jsou nahoře spojeny obloučkovým vlysem. Podokapní římsa je složitěji profilována. Obě boční i zadní průčelí pročleňují slepé výklenky s nápisy. Výklenky i portál jsou lemovány profilovanými omítkovými šambránami. Mírně vystupující sokl je režný; patrné jsou hrubě opracované větší kameny. Ostatní plochy fasád jsou kompletně pokryty omítkami, které jsou žlutě tónovány, v místech plastických prvků bíle. Střecha je sedlová, krytá bobrovkami. Vchod uzavírají původní dveře. Předmětem ochrany je kaple na st.p.103.