kaple sv. Isidora

Přibližně orientovaná stavba oválného půdorysu s pravoúhlou sakristií na východní straně. Střechu tvoří cibulovitá helmice s osmibokou lucernou, krytina břidlice, na sakristii valbová střecha. Průčelí členěno dvojicemi toskánských pilatrů, nesoucích kladí z hladkého vlysu a profilované římsy. Mezi pilastry oválná okna, čtyřtabulkové členění. Vstupní portál s ušima a kapkami, profilace obvodovou lištou a mělkým ústupkem. Nade dveřmi roztržený trojúhelný fronton. Dveře dřevěné, dvoukřídlé, o 4obdélných výplních. Interiér sklenut kopulí, nesenou dvojicemi pilastrů, propojených plným kladím, které se kolem horních toskánských hlavic zalamuje. Pod kladím mají pilastry bohatě tvarované korintizující hlavice. Vlys má bohatou štukovou rozvilinovou dekoraci s festony nad hlavicemi pilastrů. Na kopuli fresky Osmi kůrů andělských z r. 1727.Kruchta je zděná, na 1 oblouku, podkruchtí zaklenuto valeně s trojbokými výsečemi. Klenbu nesou dvojice zkrácených toskánských pilastrů, mezi nimi drobné niky. Ve výsečích velké segmentové niky. Do podkruchtí vložen zděný útvar schodiště s dřevěným vřetenovým schodištěm, na něž vede pravoúhlý portál lemovaný lištou, s ušima a kaplkami. Původní dveře nedochovány. Sakristie sklenuta křížově, zdobena jemnou páskovou ornamentikou a motivy košů s úrodou (kol. 1727).