evangelická modlitebna

Modlitebna je jednoduchou jednolodní stavbou s přilehlým polygonálním přístavkem se schodištěm umožňujícím přístup do suterénu, kde se nachází sklep a komora. Budova vznikla přestavbou starší stavby, která původně sloužila jako hospoda. Jako neporušená součást starší stavby zde zůstal zachován valeně zaklenutý sklep, stejné zůstalo také osové členění uliční okapové stěny, původní architektonické prvky členící fasádu starší budovy však zanikly. V současné době jsou okapové stěny hladké, pouze na fasádě polygonálního přístavku se uplatňuje několik mladších (1923) štukových prvků. Nevylučuje se, že ze starší budovy zůstala zachována také část krovu, v současné době však krov z provozně technických důvodů nebyl přístupný. Interiér modlitebny má neckovité zastropení, bez zvláštní štukové výzdoby a výmalby. Interiér oživují poměrně jednoduše ztvárněný dřevěný oltář a kruchta, architektonicky ani řemeslně výjimečné tyto prvky nejsou, jedná se o běžnou truhlářskou práci. Přestavba budovy proběhla v duchu doznívajícího historismu, duch historizujících slohů se zde však uplatňuje spíše sporadicky.