evangelický kostel

Řadová stavba je zakomponovaná do severní (horní) fronty náměstí. Uliční průčelí je symetrické, patrové o pěti osách. Sedlová střecha mírného sklonu je pokrytá plechem, bez věže, doplňuje ji pouze čtyřboká hodinová věžička. V mírně předsazených krajních rizalitech jsou v přízemí umístěny vstupy zaklenuté půlkruhem v kamenném ústupkovém ostění, nad rovným nadpražím je nadsvětlík, členěný kovanými paprsky. Dvoukřídlé rámové dveře mají dřevěné výplně, před nimiž jsou kovové mříže. Nad dveřmi je secesní ornament, po stranách lem. Půlkruhem zaklenutá okna jsou v přízemí o běžné velikosti, v patře vysoká, všechna v kamenném ostění s pevným vnitřním rámem, zasklená vitrážemi do ocelových pásků. Fasádu člení lizénové rámy, kamenný sokl s profilovanou římsou, kordonová římsa a obloučkový vlys a jednoduše členěný pás pod hlavní římsou.