radnice

Radnice je situována v západní frontě náměstí. Patrové zděné stavení vystavěné na obdélném půdorysu je delší osou orientováno shodně jako fronta zástavby náměstí. Poměrně jednoduše pojednané fasády jsou žlutě a zeleně natřeny. Hlavní průčelí je pětiosé, souměrně koncipované, uprostřed přízemí je proražen segmentem sklenutý průjezd. Výraznějšími architektonickými prvky jsou nadokenní římsy, profilovaná podokapní římsa a prostá atika. Uprostřed hlavního průčelí je situován mělký rizalit. Na dvorním průčelí se uplatňují dvě arkády nesoucí uzavřenou pavlač. Na hřebeni sedlové střechy s pálenou krytinou je umístěna oplechovaná prostá vížka s hodinovým strojem, která je završena vysokým jehlanem s výrazným námětkem. Předmětem ochrany je: budova radnice na st.p. 92.