silniční mostek

Kamenný mostek přes potok Výmola stojí západně od Úval, při polní cestě v místě, kde se stýkají katastry tří obcí - Úval, Dobročovic a Květnice. Materiál lomový a opracovaný kámen (pískovcové kvádry). Celková výška mostku od hladiny Výmoly je cca 375 cm, délka 1130 cm, rozpětí oblouku je 390 cm. Mostek je dvouobloukový se středním pilířem a krajními opěrami. Hranolové krajní opěry mostku jsou z vnitřní strany šikmo zkosené, prostřední pilíř je obdélníkový opatřený břity. Šíře zděného zábradlí mostku je na každé straně cca 50 cm. Šíře cesty přes mostek je 390 cm. Cesta je dlážděná břidlicí. Mostek je na úrovni cesty opatřen na každé straně dvěma chrliči. Předmětem památkové ochrany je kamenný mostek na příslušném pozemku.