spořitelna

Dvoukřídlá budova spořitelny je umístěná v nárožní poloze, v místě ústí ulice Jánské do ulice Pražské. Dvoupatrová křídla jsou široce rozevřená - svírají spolu tupý úhel a jejich nároží je zakulacené. Hmotově zdůrazněné přízemí pročleňují výkladcová okna a dvoukřídlé vstupní dveře s nadsvětlíkem situované v nároží. Patra jsou oproti přízemí lehce zasunutá, člení je několikadílná velká okna, respektive lodžie umístěné ve třech osách každého křídla. Druhé patro křídla orientovaného do Pražské ulice je ukončené krytou terasou. Na křídlo obrácené do Jánské ulice navazuje dodatečně přistavěná dvouosá obytná část. Dvorní strana budovy je hmotově členitější. Předmětem památkové ochrany je budova spořitelny na příslušném pozemku.