sýpka

Sýpka stojí ve dvoře usedlosti čp. 2 (za zadním - V průčelím obytného domu, který se obrací hlavním štítovým průčelím do návsi), která se nachází na SV konci protáhlé, přes údolí vedené návsi. Roubený objekt obdélného půdorysu (prodlouženou osou ve směru S-J) krytý sedlovou střechou s taškami je orientovaný hlavním štítovým průčelím (se svisle bedněným štítem) do dvora usedlosti (k J). Roubení (na rybinu) sedí na vysoké kamenné podezdívce (převážně lomové zdivo), ve které se nachází polozahloubený sklep (valená klenba) přístupný pravoúhlým portálkem s dřevěnými zárubněmi. Vlastním jádrem objektu je vyvýšený prostor sýpky, do kterého se vstupuje po předsazené (přibližně o 1 m) kamenné podezdívce dvorního průčelí s několika kamennými stupni (lomové zdivo/cihly) při Z straně. Vstup s trámovými zárubněmi a profilovaným nadpražím je krytý pavlačí se svisle bedněnou poprsní (2 krajní prkna po stranách vyřezávaná), profilovaným madlem a 2 sloupky. Na V stranu sýpky přiléhá novodobý zděný přístavek s pultovou střechou. Předmětem památkové ochrany je roubená sýpka na příslušném pozemku.