radnice

Budova radnice č. p. 49, postavená v roce 1887, se nachází v severní části obce. Jedná se o patrovou budovu situovanou na půdorysu písmene L. Nad oběma křídly sedlová střecha s pálenou krytinou. Vzhledem k svažitosti terénu je budova v uličním (jižním) průčelí dvoupodlažní, severní křídlo třípodlažní. Hlavní jižní průčelí je šestiosé, v přízemí bosované (na nárožích bosáž přesahuje do patra). Osy v přízemí jsou prolomeny obdélnými, profilovanou šambránou lemovanými okenními s konzolovou nadokenní římsou nad kterou je segmentový fronton. Prostoru pod římsou zdoben festony. Čtyřkřídlá, šestitabulková, ven otevíravá okna v horní třetině dělená poutcem. Ve 4. ose od západu hlavní vstup do objektu, vyplněný jednokřídlými dřevěnými rámovými dveřmi. Patro oddělené profilovanou, zubořezem a akanty zdobenou, kordonovou římsou. Okna v patře rámována pilastry s hlavicí a patkou, prostor mezi okny zdoben sgrafitovými obrazci s dekorativními motivy a letopočtem 1887. Nad okny průběžná profilovaná římsa, nad ní mezi dvojicemi gryfů kruhové medailony s figurálními reliéfy. Průčelí uzavírá mohutná profilovaná korunní římsa, prostor mezi římsami zdoben dvojicemi gryfů medailony a sgrafitem s figurálními a rostlinnými motivy. Západní štítové průčelí je bez ozdob a oken. Východní štítové průčelí je dvouosé, šestitabulková dvoukřídlá okna osvětluj prostor schodiště. Na východní štítové průčelí navazuje severní křídlo objektu. Fasády křídla a severní fasáda hlavní budovy jsou bez ozdob, okna zpravidla novodobá, jednokřídlá jednotabulková. Vnitřní prostory plochostropě, boční křídlo upravené pro obřadní síň a další provozní prostory.