tvrz, zřícenina

V severní části návsi, v areálu statku čp. 10, je situován rozsáhlý komplex bývalé tvrze na obdélném půdorysu. Vedle obvodové zdi se dochoval zbytek paláce, místo po zbořené věži a zbytky renesančních traktů. Tvrz ohraničuje vysoká třípatrová zeď z lomového zdiva (opatřená hladkou omítkou, opadanou až na základové zdivo). Do výše dvou pater jsou prolomena obdélná špýcharová okénka s hladkým kamenným ostěním. Nad korunní římsou, krytou taškami, navazuje mírně ustupující patrová nástavba s prolomenými ležatě oválnými okenními otvory. Vstup do tvrze je dvěma širokými vjezdy - jižní, ukončený segmentovým obloukem bez ostění, hlavní, východní, završený půlkruhovým obloukem s kamenným portálem. V jihozápadním a jihovýchodním rohu jsou další kamenné portály zakončené půlkruhovým obloukem. Střecha chybí. Z vnitřní strany pod hlavní římsou jsou patrné čtvercové kapsy pro stropní trámy. Předmětem ochrany je zřícenina tvrze a vymezený pozemek.