mnišský domek V

Patrový domek s valbovou, lehce projmutou střechou, na jižní straně spojený chodbou s ostatními z šestice mnišských domků. Hladká fasáda je v severní straně prolomena ve dvou okenních osách obdélnými okny se šambránami a na parapetních římsách, v přízemí nižšími čtyřdílnými, v patře pak vyššími šestidílnými a v nadpraží doplněnými frontony završenými lomenými konkávně prohnutými římsami. Východní strana je prolamována ve třech okenních osách, ve dvou pravých okny shodnými se severní fasádou, v levé ose pak v patře stejným oknem, ale bez římsy a frontonu, a v přízemí širokým obloukovým otvorem vstupu do spojovací chodby. Fasáda pokračuje k jihu přízemní spojovací chodbou k poslednímu z této řady mnišských domků. Zde je prolomena malým čtvercovým oknem a doplněna nízkým přístavkem se vstupem. Jižní strana je spolu s chodbou prolamována v patře obdélnými, v přízemí obloukovými okny bez šambrán. Západní strana je bez otvorů. Všechny strany jsou završeny členitou podstřešní římsou.