vila Vallila

Objekt je situován na S okraji intravilánu. Vila je umístěna zhruba uprostřed rozlehlé zahrady. Patrová stavba je vystavěna na obdélném půdoryse s výrazným rizalitem na V straně. Vzhledem k tomu, že objekt je situován ve svahu, je jižní část přízemí vyvýšena nad terénem a posazena na suterén. Zdivo cihelné. Zchátralé omítané fasády jsou žlutě natřeny. Průčelí jsou pojednána v duchu jednoduchého secesního tvarosloví, avšak vynikají uplatněním dvou rozměrných keramických reliéfů od Františka Bílka. Keramické desky jsou umístěny v úrovni přízemí na jižním a východním průčelí domu. Na jihu se uplatňuje motiv sfingy, na východě dvou jezdců na neosedlaných koních. Sedlové střechy jsou kryty recentní pálenou krytinou. Předmětem ochrany je: dům čp. 32 (na st.p. 78).