kaple sv. Anny

Kaple umístěna nad údolím Lubenského potoka, na pohledově výrazném místě v jihozápadní části obce. Měkká hlazená omítka (okrová a bílá barva), opěrné pilíře liseny, římsy, ostění a další architektonické články jsou bílé, základ fasády okrový. Veškeré okenní osy jsou v kapli zaklenuty lomeně a bez šambrán, v okosených ostěních, s výjimkou 1. patra věže, kde jsou okénka kruhová v plastických bílých šambránách s klenáky. I n t e r i é r : velmi strohý, vnitřní zařízení dobové - při výstavbě kostela konec 19. století. E x t e r i é r y : Východní (hlavní) průčelí : je tvořeno hmotou věže, pohledově rozčleněnou do tří pater : dole předsíň se vstupem + dvě patra vlastní věže. Vstup neogotickými dřevěnými dvoukřídlými dveřmi v lomeném portálku, po stranách přesíně drobná okénka. Nárožní pilastry přecházení v podstřešní římsu zdobenou zubořezem. Zubořez odděluje i hmotu předsíně od 1. p. věže. To je opět zvýrazněno nárožními pilastříky a jsou zde kruhová okénka (východní, severní a jižní strana). Zvonové patro věže má do všech čtyř stran vysoká okna s dřevěnými žaluziemi. Věž je završena špičatou jehlancovou střechou, krytou plechem. Jižní a severní průčelí : boky lodi 3osé, jednotlivé osy odděleny pilastry, tytéž i na nárožích, hlavní římsa zvýrazněná zubořezem. V jižním i severním průčelí je z boku presbytáře přístavek sakristie. na západním konci střechy šestiboký sanktusník, krytý měděnným plechem. Západní průčelí : závěr kostela polygonální, vůči lodi drobnější, dvě velká zaklenutá okna v okosených ostěních - stejných jako na lodi, profilovaná korunní římsa bez zubořezu. Střecha : na lodi a presbytáři sedlová, na presbytáři a přístavcích zvalbená, krytá pálenou krytinou. Na věži a sanktusníku jehlancová střecha, krytá měděným plechem.