areál kostela sv. Michaela Archanděla

Areál kostela sv. Michaela se nachází na nízké ostrožně v severní části intravilánu obce. Jedná se o prostor nepravidelného čtvercového půdorysu z větší části vymezený barokní cihlovo-kamennou zdí s opěrnými pilíři a železným plotem na části korunní zdi, která je prolomena dvěma sloupkovými branami v západní části - na ose hlavního vstupu a severně od něj - a klenutou branou na jižní straně, která směřuje k bočnímu vstupu. V jihozápadním nároží ohradní zdi je postavena drobná vížka, na východní straně je do zdi zasazena malá otevřená kaple, v severní části je zeď nahrazena novějším oplocením. Mezi jižní a západní branou se vně ohradní zdi nachází samostatně ohrazená vyvýšená plocha, na níž jsou osazeny protějškové barokní sochy sv. Floriána a sv. Donáta, které původně stávaly na západní straně u vstupu do kostela. Při severní zdi kostela je situována barokní skupina Ukřižování / Malé Kalvárie, která bývala ústředním bodem někdejšího hřbitova. Uprostřed stojící kamenný tesaný kříž s visící postavou Krista je doprovázen volně umístěnými sochami Panny Marie a sv. Jana Evangelisty v podživotní velikosti na hranolových soklech. V kapli zasazené do obvodní zdi hřbitova je osazeno barokní torzo sousoší Nejsvětější Trojice. V areálu se dále nacházejí sochy, které sem byly přeneseny z původních stanovišť v polích. Jedná se o barokní sloup se sochou sv. Josefa s Ježíškem a sochu sv. Donáta na hranolovém podstavci, která je lidovou prací z 19. století. Při ohradní zdi je v jižní části areálu přistavěna budova márnice, v prostoru hřbitova také zůstávají osazeny některé starší náhrobky.