kaple Utrpení Kristova

Kaple stojí osamoceně na dominantním vrchu SZ od obce. Zděná stavba, chrakter zdiva není pro omítky zřejmý. Vnější omítky žlutě natřeny, plastické prvky bílé. Kaple je vystavěna na půdorysu oktogonu. Fasády jsou děleny do lisenových rámců. Podokapní římsa je poměrně subtilní. Interiér je přístupný dvěma původními vstupy s tesanými portály. Helmicovitá střecha pobitá plechem vrcholí prostou lucernou. 18. března 1897 zasáhl kapli blesk a do základů vyhořela. Dnešní stavební podoba je z doby následné rekonstrukce během léta 1897, při níž se obnovovaly i obrázky kapliček Křížové cesty. Předmětem ochrany je: kaple Utrpení Kristova na p.p.1343/1. V prostředí památky se nachází nechráněný soubor výklenkových kaplí Křížové cesty.