kostel Nejsvětější Trojice

Situace: na mírném návrší nad obcí. Jednolodní zděná obdélná nepřesně orientovaná stavba se sedlovou střechou, s odsazeným půlkruhově ukončeným presbytářem a čtvercovou sakristií na severní straně (obojí s valbovým zastřešením). V ose vstupního průčelí předsíň s valbovou stříškou, na severní straně hranolový přístavek schodiště na kůr. Nad závěrem lodi oplechovaný sanktus ukončený jehlancem (starší foto dokládá cibulový tvar s makovicí a křížem). Zdivo lodi cihelné, presbytář kamenný? Střešní krytina: eternitové šablony, břidlice. Hladké omítky člení pouze prosté půlkruhově zakončené okenní otvory s kamennými parapety, okna jsou v podélných stěnách tři, ve štítu jedno. Okenní křídla jsou osazena v pravoúhlých špaletách, do interiéru rozevřených, jsou čtyřkřídlá, členěná do 8 tabulí. Fasádu člení pouze omítkový sokl a nevýrazně profilovaná římsa, na presbytáři liseny a kamenné šambrány oken s lištou. Vstupy mají jednoduchá pískovcová ostění, na sakristii vročení 1833.