zámek

Jednopatrová budova na obdélném půdorysu, s jednopatrovým přístavkem, postaveným nakoso k severovýchodnímu nároží je kryta sedlovou střechou s polovalbami a taškovou krytinou. Hlavním průčelím se obrací do prostoru bývalé návsi, dnešního Mojmírova náměstí a protilehlým vstupním průčelím do prostoru bývalého panského dvora. Budova prošla v minulosti několika přestavbami – nejstarší v roce 1787 (letopočet na průčelí východního křídla), nejnovější úpravy jsou z II. poloviny 20. století. Hlavní průčelí je členěno devíti okenními osami s obdélnými okny v obou podlažích, obdobně i vnitřní průčelí se vstupem, v přízemí s klenutými půloblouky původních pilířových arkád, později byly některé zazděny s vyznačením oblouků, v jedné z nich je situován hlavní vstup. toto průčelí má novodobou hladkou fasádu, v patře původní obdélné okenní otvory, pouze jeden novodobě rozšířen na trojdílné okno. Dům lemuje bohatě profilovaná korunní římsa a jednoduchá kordonová římsa, interiér obsahuje v přízemí i patře valené klenby s lunetovými výsečemi, a místnostmi s plochými stropy, chodba zaklenuta křížovou klenbou na pasech, původní komínová tělesa, schodiště na půdoryse U se dřevěnými stupni.