vodárenská věž

Samostatně stojící věžová stavba s neorenesanční fasádou a plochou střechou, krytou attikou s nárožními pylony. Bohatě členěná neorenesanční fasáda. Nároží jsou vpadlá, pokrytá bosáží. Nad okny 4. patra jsou kruhové městské znaky, na nárožích posledního patra jsou sochy troubících andělů a na ose hodiny. Středem stavby prochází mohutný komín původní parní čerpací stanice vodárny. K věži se po stranách pojí přízemní obdélné stavby se sedlovou střechou. V zadní části areálu je val za kterým vystupují vodárenské domky. Areál věže je vymezen zděným plotem s prutovými poli. Brána se nedochovala až na dva nárazníky v podobě dráčků. Stavba z r. 1891 za účasti arch. A. Turka, oprava fasády vč. náhrady soch za kopie při opravě v r. 1993.