sousoší Nejsvětější Trojice

Při polní cestě vedoucí jihovýchodním okrajem obce se v mírném svahu nachází sousoší Nejsvětější Trojice. Na kamenném základovém stupni, je umístěn trojdílný podstavec s vystupujícím středem a volutovými boky, zdobenými boltcovým ornamentem a pery, boky volut pak plasticky zdobí střapce. Na soklu podstavce je nápis švabachem : „ DIESE HEILIGE DREYFALDIGKATT / HAT DER FLORIAN RESSLERMIT / ZAINEN EHWEEIB ZUR EHRE GOTTES / ERRICH TENIASSEN HAILIGE VON DREY EINIGHER GOTT........WEINLICH....... 1839“. Dřík podstavce má střední partii provedenou jako obdélnou kartuši lemovanou perlovcem a provazcem s rozetami v rozích. V kartuši vysoký reliéf sv. Anny učitelky s Marií. Sv. Anna je znázorněna sedící, na klíně s rozevřenou knihou a svatozáří, mladá Marie ve splývavém šatu stojí po jejím boku. Dřík zakončen profilovanou vzedmutou římsou, uprostřed s dvěma andílčími okřídlenými hlavičkami. Pylón nesoucí vlastní sousoší je čtyřboký, kónický, bohatě zdobený. Ve spodní části do sebe stočenými volutami a akantovým listenem, nad ním pak reliéfem sv. Jana Nepomuckého stojícího na obloukovém mostě s tradičními atributy. Pylón je zakončen opět dvojicí do sebe stočených volut, na které je umístěno vlastní sousoší Nejsvětější Trojice. Otec i Syn stojí na stylizovaném oblaku s andílčími hlavičkami, zhruba v prostředku je u jejich nohou znázorněn Duch Svatý prostřednictvím holubice s roztaženými křídly. Obě postavy se opírají o kříž stojící mezi nimi. Oba jsou vousatí. Vpravo Otec ve splývavém dlouhém šatě, přes ramena má plášť, v levé ruce lilii. Vlevo Syn, zahalen jen bederní rouškou, prsty pravé ruku má položeny na hrudi, působí však jako připravené k žehnání.