hospodářské budovy bývalého pivovaru

Dochovaly se dvě hospodářské budovy bývalého panského pivovaru – sýpka se sladovnou a pivovar. Obě budovy pocházejí patrně z přelomu 18. a 19. století, navazují na sebe v podélné linii, nosná konstrukce je tvořena masivními cihelnými stěnami. Čtyřpodlažní budova pivovaru se zajímavým prostorovým uspořádáním a pozoruhodnými konstrukcemi je podsklepena. V přízemí jsou prostory zaklenuty v celém rozsahu a rozděleny do podélného dvoutraktu, ve vyšších podlažích jsou jednotraktové s vloženými menšími místnostmi. Severní dvoupodlažní budova sýpky a sladovny je v přízemí tvořena menšími zaklenutými prostory o poměrně malé světlé výšce, u nich je možný vstup do sklepa, který se nachází pod zastřešeným pozemkem na západ od objektu. V podlaží je původní skladový prostor, jehož strop je vynášen litinovými sloupy. Obě budovy mají sedlovou střechu s nepůvodní eternitovou krytinou.