Bauerův zámeček

Jednopatrový zámeček stojí na půdorysu od severozápadu k jihovýchodu protáhlého obdélníku, který se skládá ze tří částí. Z centrálního, v přízemí devíti a v patře jedenáctiosého rizalitu s převýšenou sedlovou střechou a předstupujícím sloupovým portikem s balkonem a dvou bočních – sedmi či osmiosých křídel s nižšími valbovými střechami, která se v nárožích mírně zalamují do otevřeného dvora. Střešní krytina je zhotovena z pálených tašek typu bobrovka. Fasáda je v přízemí zdobena pásovou rustikou, v patře pak hladkým povrchem děleným jen profilovanými římsami, okenními šambránami a parapetními výplněmi. Portikus je podepřen hranatými pilíři s pilastry a dvěma středovými oblými sloupy s podstavci a hlavicemi. Balkonové zábradlí má kovovou rozvilinovou výplň. Šestkrát dělená kastlová okna jsou dnes opatřena bílým nátěrem. Prosklené dveře centrálního vstupu mají obloukovitý světlík. Široké přízemní okenní portály, umístěné symetricky do nároží rizalitu, jsou orámovány segmentovými záklenky s klenáky. Hlavní průčelí směřuje k severovýchodu do třikrát vykrojeného dlážděného (do 50. let 20. století záhonkového) prostranství s centrální kašnou na půdorysu kvadrilobu, kterou v minulosti zdobila socha troubícího putta. Navazující příjezdová komunikace je v ose lemována alejí, jež kdysi ústila do ulice Hlinky.