kamenný kříž

Na čtvercové betonové podnoži krychlová základna v horní části kónicky ujmutá, do níž je vsazen hranolový podstavec ve spodní částí konvexně vydutým oblounem. Stěny podstavce zdobené rytými rámy vymezujícími střední pole. Na přední části je pole mírně vyhloubené a zdobené v horní části obloukem a tulipánovým motivem. V poli rytý majuskulní nápis: CRUxCHRI / STI. / ANNO / 1784 / I.P. Na protilehlé straně rytý záznam o opravě: Obnoveno r. 1897. Do profilované římsy podstavce je osazen vysoký pylon kříže na hladkém plintu. Stěny dříku zdobeny rytým rámem s plastickým reliéfem půlobloučků v dolní a horní části. Horní část je akcentována závěsem rostlinného dekoru. Profilovaná římsa ukončuje hladký pylon a nese hladký kříž s rovnými zakončeními. Na kříži kamenná socha Krista s hlavou skloněnou k pravému rameni s noha spojenýma jedním hřebem, reliéfně vytesaná.Ve vrcholu nápisová páska INRI.