zámek s kaplí sv. Anny

Na jižním okraji intravilánu obce se nachází komplex bývalého vrchnostenského dvora, do jehož obvodové zástavby je vložena převýšená hmota jednopatrové zámecké budovy. Obdélný dvůr se třemi vjezdy vymezuje severní trojkřídlá část se zámkem a jižní díl se dvěma samostatnými, zrcadlově utvářenými dvoukřídlými útvary tvaru písmene L. Z bočních stran zámecké budovy vystupují na obě strany krátká křídla, na která směrem k jihu kolmo navazují dvě další hospodářská křídla. Robustní jednopatrový hranol zámku obdélného půdorysu se zaoblenými nárožími vystupuje na severu ve formě rizalitu ze severní fronty dvora. Průčelí na všech stranách člení vertikálně dvojice rustikovaných lizén svírajících konvexní pás nároží, horizontálně pak předstupující sokl, rustika v přízemí a kordonová římsa, korunní římsa je fabionového tvaru. Průčelí jsou na severní a jižní straně trojosá (v patře severního vnějšího průčelí čtyřosá, se středním otvorem sdruženým), na bočních průčelích, vystupujících jako severní rizalit, jsou jednoosá. Pravoúhlé okenní otvory jsou v přízemí lemované lištovými šambránami, v patře lištovými šambránami s ušima přecházejícími do konvexně tvarovaných suprafenester s lištami stáčenými nad vysokými klenáky do párů vrcholových volut, pod okny vystupují římsy doprovázené parapetními výplněmi. V otvorech jsou v líci zdiva osazeny dřevěné dvojité okenní výplně, dvoukřídlé v přízemí a čtyřkřídlé v patře. V jižním průčelí je v přízemí prolomen vstup s pravoúhlým lištovým portálem s klenákem. Zámek je kryt mansardovou střechou (krytinou je pálená taška – bobrovka), z níž vystupuje římsami členěné hranolové těleso komína. Směrem k východu na zámek navazuje patrové křídlo obdélného půdorysu kryté valbou vzniklé dostavbou zámku v 80. letech 19. století. Fasády (4 x 2 osy) má utvářené stejně jako vlastní zámek. V přízemí křídlem kolmo k jeho ose prochází průjezd s lištovými segmentově zaklenutými portály s klenáky. Střecha je valbová (krytinou bobrovka). Východní křídlo je ukončeno otevřenou verandou se sedlovou stříškou kryjící pravoúhlý vstup, jejíž trámová konstrukce je dekorovaná ornamentálními vyřezávanými výplněmi. Vnitřní dispozice zámku a východního křídla je v zásadě dvouktraktová. Přízemí zámku je zčásti zaklenuté valeně s pětibokými nestyčnými výsečemi, ostatní části interiéru zámku i východního křídla jsou plochostropé, stropy velkých prostor podepírají půleliptické pasy. Obytné a hospodářské budovy dvora jsou přízemní, obdélných půdorysů, s hladkými fasádami bez architektonického členění, kryté valbovými nebo polovalbovými střechami. Západní vjezd do dvora vede půlkruhově zaklenutou bránou mezi dvěma pilíři, brána je ukončena nízkým trojúhelným štítem s kamenným pylonem na konkávním podstavci, boční pilíře kamennými římsovými hlavicemi s koulemi. Jižní část dvora je od severní oddělena příčným úsekem ohradní zdi.