venkovská usedlost

1) obytné stavení 2) chlévy 3) stodola 4) kůlna 5) brána s brankou 6) ohradní zeď Usedlost sestávající z obytného patrového stavení a hospodářských budov, seskupených kolem dvora, uzavřeného zdí a přístupného zděnou branou. Obytné stavení do návsi obráceno delší čtyřosou stranou, průčelí je hladké se strukturovanou omítkou. Trojúhelníkový štít obrácen ke vstupní bráně. Okna jsou orámována šambránami v bílé barvě. Nároží, korunní římsa, okraj štítu jsou lemovány lisénami v bílé barvě. K zadní straně přistavěn chlév, krytý sedlovou střechou. Vnější plášť stejný jako u obytného stavení (tj. šambrány, barva a struktura omítky). Brána s pultovou stříškou a branka do dvora sklenuty polokruhem a situovány u JV nároží obytného stavení. Mezi bránou a JZ nárožím kůlny úsek plné ohradní zdi. Vpravo od brány u ohradní zdi patrová kůlna, krytá sedlovou střechou, boky v přízemí tvoří zděné omítané chlévky. Střední část přízemí otevřena 3 arkádami na dřevěných podpěrách. Patro hrázděné se zděným trojúhelným štítem, na návesní straně s 3 okny. Do dvora dřevěná pavlač s prkenným zábradlím a hranolovými podpěrami nesoucími střechu. V zadní části dvora mladší, volně stojící stodola. Na východní straně dvora fragmenty kamenné ohradní zdi.