venkovská usedlost

1) obytné stavení 2) seník 3) stodola 4) sýpka 5) holubník Usedlost sestává z obytného stavení a hospodářských objektů seskupených kolem obdélného dvora orientovaného cca ve směru S-J. Vjezd do dvora z návsi zděnou dvojbranou s brankou pro pěší (památková ochrana zrušena). Vlevo od branky patrové obytné stavení v zadní části původně s chlévem, na něj navazuje seník, kolmo na něj mohutná stodola uzavírající dvůr. Protější strana dvora původně tvořena mohutným objektem kolny a špýchárkem, dnes stojí jen špýchárek naproti obytného stavení. Před chlévem na dvoře stojí dřevěný holubník. Vlevo obytného stavení, při hranici parcely, zbytky kamenné ohradní zdi. Kolna kolmo navazovala na objekt stodoly, naproti seníku. Jednalo se o mohutnou stavbu trámové konstrukce obedněné svisle kladenými prkny. Do dvora byl velký vjezd ve středu předělený sloupkem s pásky. V jižní části vstup zděného sklípku, jenž se dochoval dodnes při severním průčelí špýchárku. Střecha byla sedlová pokrytá eternitovými šablonami. Dodnes při jihovýchodním nároží vidět tvar střechy na krytině.