areál zámku

Dominantní stavba zámku je umístěna severně od centra městečka na návrší, které se výrazně tyčí nad okolním rovinatým terénem. Jedná se o volně stojící čtyřkřídlou jednopatrovou budovu s nárožními rizality završenou valbovými střechami a obklopující rozlehlé obdélné arkádové nádvoří (o rozměrech více než 65 x 40 metrů). Nejvýraznější hmotu zámku představuje čelní, jižní křídlo s architektizovanou vstupní branou, hranolovou věží a monumentální představěnou arkádovou lodžií při východním nároží. Na jižní straně, směrem k obci, je před zámkem situována mohutná vysunutá terasa umožňující vstup do zahradního parteru a dále do parku se sochařskou výzdobou, kašnami a bazénem. Krytým schodištěm je možno sestoupit do kostelního areálu a dále do obce.