městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům na půdorysu „L“, se čtyřmi okenními osami, střecha sedlová pokrytá esovkami, do ul. Školní s okapní orientací, k čp. 6 nároží. Ve střední ose průčelí vstupní otvor ukončený obloukem, v náběhu a ve vrcholu oblouku klenák, otvor hladce orámovaný. Fasáda členěna lisénami, nárožními a na stranách vstupního otvoru. Nárožní lisény a liséna k čp. 7 vytaženy do patra pod korunní římsu. Okna v krajních osách přízemí obdélná šesitabulková s rovným nadpražím, orámovaná hladkými šambránami ve vrcholech s klenákem. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. Okna v patře obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, s nízkými hladkými podokenními římsami, nesenými ve štuku provedenými hladkými konzolkami, mezi konzolkami segmentem vypjatá nízká parapetní výplň. Okna orámovaná hladkými šambránami, ve vrcholech s klenákem. Patro ukončuje profilovaná korunní římsa. Dvůr ohraničený vysokou omítnutou zdí, pokrytou esovkami. Dvorní průčelí v přízemí k čp. 7 vstupní otvor s rovným nadpražím a k čp. 6 obdélné okno s rovným nadpražím. Ve střední ose dřevěný sloupek se vzpěrou „nesoucí“ dřevěnou pavlač v patře. Pavlač s plným zábradlím, s pultovou střechou klopenou do dvora, krytou vlnitým laminátem. K čp. 7 vstupní otvor na pavlač, dále dvě okna, všechny otvory s rovným nadpražím. Střecha ukončena hladkým štítem se svisle kladenými prkny, ve štítu jedno okno s rovným nadpražím.