městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou krytou pálenou krytinou bobrovkou. Střecha do náměstí ukončená štítem. Oblouky loubí orámovány profilovanými lištami. Pilíř loubí hranolový s náběžní římsou. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. Fasáda v patře s lisenovým rámem ukončeným korunní profilovanou římsou. Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá osmitabulková v líci zdiva, orámovaná plochými šambránami v nadpraží s klenáky. Štít se středem ve tvaru edikulovém, zakončen půlkruhově s profilovanou římsou, po stranách edikuly s vyzdívkami. Plocha štítu prolomena okenním otvorem zakončeným obloukem, výplň šestitabulková s poutcem v oblouku paprsky, za lícem zdiva. Loubí zaklenuto plochou křížovou klenbou. V ose loubí k čp.127 prostorný otvor s kamenným ostěním a rovným nadpražím. V ose loubí k čp. 128 otvor s lomeným obloukem, s kamenným gotickým ostěním s okosenou vnitřní hranou. Fasáda do dvora hladká zmodernizovaná bez členění, v přízemí vstupní obdélný otvor, v patře tři osy oken. Okna obdélná novodobá křížem členěná za lícem zdiva, v polopatře prostorné okno (umístěno k čp. 129) zakončené segmentem oblouku. Střecha do dvora ukončena hladkým štítem s jedním oknem s rovným nadpražím. Zeď k čp. 127 krytá esovkami. Na severní straně dvora do Školní ulice zděná brána v ohradní zdi se segmentem zaklenutým vjezdem, jednoduchou římsou a rovnou atikou; vrata dřevěná dvoukřídlá ze svisle kladených prken, na točnicích. (PO brány byla zrušena)