kaplička sv. Alžběty

Kaple na obdélném půdorysu s malým vnitřním prostorem. Fasáda členěna soklem a pásovou bosáží na třech stranách. Na čelní straně je prolomen pravoúhlý vstup završeným půlkruhovým obloukem s profilací a šambránou akcentovanou římsou. Vstup lemován dvěma nárožními pilastry s římsovou hlavicí nesoucí odstupňované kladí a hladkým vlysem. Profilovaná římsa se zubořezem nese trojúhelníkový fronton s výrazně několikrát profilovanou římsou. Pilastry na výrazném soklu s vpadlými plochami uprostřed a s toskánskou hlavicí plasticky modelují nároží stavby. Zadní strana kaple nad římsou je akcentována trojúhelníkovým frontonem. Vstupní dveře dřevěné se skleněnou výplní a výraznou profilovanou římsou nesoucí obloukovou výplň se slunečním motivem. Sedlová stříška krytá plechem. Ve vrcholu štítu rozvilinový litinový kříž.