boží muka

Trojboký hranol boží muky situovaný severně od centra Modřic v obytné zástavbě jako dominanta prostranství při křižovatce ulic Masarykova a Husova. Nad půdorysem trojúhelníka vystavěná architektura boží muky, vyrůstá z nízké předstupující podezdívky završené oblounovou římsou. Stěny boží muky s okosenými nárožími, jsou ze všech tří stran v celé výšce prolomeny mělkými nikami, ve spodní části dříku tvořené pravoúhlými vpadlinami, nad vloženým úsekem profilované římsy navazují mělké půlkruhově zaklenuté niky. Boží muka je ukončena profilovanou podstřešní římsou, která nese na všech třech stranách trojúhelníkové frontony a nízkou stříšku krytou pálenou bobrovkou, ve vrcholu stříšky vetknut kovový jednoramenný kříž.