kostel sv. Víta

Kostel byl postaven na mírné vyvýšenině v severní části obce. Jedná se o jednolodní orientovanou stavbu s odsazeným pětibokým presbytářem, k němuž v koutě sevřeném jeho severní zdí a východní zdí lodi přiléhá hranolová věž a na jižní straně drobná čtyřboká kaple. K obdélné lodi se v ose jižní stěny přimyká předsíň, v západní části je připojeno schodiště na hudební kruchtu. Kněžiště je opatřeno jednou odstupněnými opěrnými pilíři krytými pultem, část pilíře vystupuje také z jihovýchodního nároží kostelní lodi, na západních nárožích lodi jsou dva opěráky kryté pultem. Loď, předsíň, kaple i presbytář jsou kryty sedlovými střechami, střecha presbytáře je v závěru zvalbená, nad kaplí vystupuje z hřebene hranolová věžička sanktusníku pobitá měděným plechem. Nad věží je stanová střecha. Na střechách užita jako krytina pálená taška bobrovka. Fasády jsou hladké, prolomené okenními otvory, v kněžišti to jsou vysoké, úzké, lomeně završené otvory s kružbami, v lodi široká, půlkruhově završená okna. Ve věži jsou prolomeny dvě řady štěrbinových otvorů, ve zvonovém patře jsou otvory širší, segmentově završené. Hlavní vstup do kostela je prolomen v západní fasádě, má rovný překlad, s jednoduchým, trojúhelně završeným orámováním. Původní vstup je v ose jižní zdi lodi, je půlkruhově završený, lemovaný kamenným ostěním, na hraně členěným hlubokým výžlabkem mezi drobnými pravoúhlými zářezy. V jižní zdi boční kaple je zazděn pilastrový portál. Fasády jsou ukončeny profilovanou korunní římsou, o něco níž je ve štítě umístěna římsa vymezující štít, ve štítu v omítce proveden kříž. Věž je dekorována nárožními lizénami. Zdivo je lomové, s užitím velkých tesaných nárožních kvádrů, ve zdivu lodi se vyskytuje také klasové zdivo, pozdější přístavby z cihel. Presbytář je zaklenut jedním polem křížové žebrové klenby, následuje pas a šestipaprskový závěr. Klínová žebra se zkosenou hranou se protínají v kruhových svornících, západnější svorník je zdoben rozetou, a sbíhají se do válcových přípor dosedajících na podbrádkovou kordonovou římsu, obíhající ve výši okenních parapetů. V úrovni klenební patky přípory přerušují jednoduché římsové hlavice s polygonální krycí deskou a prstencem. Mezi kněžištěm a plochostropou lodí je postaven lomený vítězný oblouk se zkosenou hranou. Boční zdi lodi se uvnitř směrem vzhůru zužují. V severní části je vstup do podvěží, valeně zaklenuté sakristie, pravoúhlým portálem s mělce profilovaným ostěním. V západní části lodi je situována novodobá dřevěná hudební kruchta.