kaple sv. Máří Magdaleny

Jedná se o zděnou stavbu v základu obdélného půdorysu se závěrem tvaru stlačeného oblouku. Objekt je krytý sedlovou, nad závěrem zvalbenou, střechou opatřenou režnou bobrovkovou krytinou kladenou rybinovým způsobem. Fasády obvodových zdí rytmizují pilastry s jednoduchými patkami a hlavicemi a složitěji provedená korunní římsa. Hlavní – jihovýchodní – průčelí rámují pilastry umístěné při zaoblených rozích. V ose hlavního průčelí se nachází půlkruhem zaklenutý vstup opatřený soudobou kovovou mříží historizujícího charakteru. Mříž je natřena grafitově černým nátěrem. Vstup je rámován štukovou šambránou. Ta se skládá z pilastrů a prvků segmentového tvaru na ně dosedajících. Vše vrcholí mohutným klenákem. Na reliéfem zdobený klenák dosedá rozeklaná profilovaná supraporta. V jejím vrcholu se nachází nika, jejíž konchu zdobí štukový prvek tvaru mušle. Nad středovou římsu chráněnou bobrovkovou krytinou vystupuje štít, který lehce přesahuje úroveň navazující střechy a tvoří tak zároveň nízkou atiku. Větší část střední partie štítu zaujímá štukové zrcadlo s reliéfem tzv. Božího oka s navazující rozměrnou paprsčitou svatozáří. Vrchol štítu tvoří trojúhelný fronton vynášený dvojicí pilastrů. Tyto rámují výše zmíněný štukový reliéf Božího oka. Pilastry zároveň oddělují uvedený výjev od křídel štítu, která jsou zdobena volutami a routovými útvary. Boční průčelí kaple jsou prolomena dvojicí protilehlých půlkruhem zaklenutých oken s kovovými mřížemi. Obě okna jsou rámována jednoduchými šambránami. Po obou stranách těchto dvou oken se nachází vždy po dvojici pilastrů. Přitom pilastry bočních stran, který leží nejblíže závěru kaple, jsou celkem třikrát odstupňovány. V rámci závěru kaple se nachází další dvojice oken. Tato jsou menší velikosti a jsou oválného tvaru. Zároveň jsou položena výše, než okna v bočních stěnách. S dvojicí pilastrů se dále setkáváme na zadní fasádě. Tyto jsou čtyřikrát odstupňovány a tvoří tak dominantu zadního průčelí stavby. Stavba je omítnuta hladkou, patrně vícevrstvou, omítkou. Většina štukových prvků je opatřena žlutě okrovým nátěrem. Zbytek fasád je opatřen bílým nátěrem. Interiér kaple je zaklenutý valenou klenbou. Závěr kaple je zaklenut konchou, kterou proniká trojice lunet. V bočních z nich se nachází výše zmíněná okna oválného tvaru. Okraje náběhů kleneb jsou zdobeny římsami a pod nimi umístěnými štukovými reliéfy. Menza je zděná a má tvar kvádru. Její povrch je novodobě opatřen dřevěnou krycí deskou, takže v důsledku získala charakter stolu. Ve stěnách po obou stranách menzy se nachází po dvojici konchou zaklenutých nik. Podlaha je soudobá, krytá dlaždicemi cihlově červené barvy a obdélného půdorysu. Historické interiérové vybavení se nedochovalo. V čelní části závěru kaple je umístěn vcelku rozměrný jednoduchý dřevěný kříž. Interiér je barevně řešen shodně jako exteriér – tj. kombinace okrově žluté a bílé barvy. Maximální délka stavy dosahuje 5,5 m a její šíře je 4,0 m. Vnitřní prostor je dlouhý 5 m a široký 3 m. Síla zdiva je tedy cca 0,5 m. Výška stavby po korunní římsu je 3,11 m. Korunní římsa je vysoká 0,34 m. Výše štítu je pak asi 1,95 m. Maximální výše stavby tak dosahuje přibližně 5,40 m.