kostel sv. Jakuba Většího

V jihovýchodní části intravilánu obce na vyvýšenině ostrožny strategicky zbudovaný pozdně gotický kostel sv. Jakubova Většího se starším jádrem, obehnaný kamennou fortifikací se dvěma dochovanými bastiony a střílnami. Kostel je vystavěný jako jednolodní orientovaná podélná stavba s odsazeným polygonálním závěrem kněžiště s přiléhající čtyřbokou sakristií a mohutnou hranolovou věží s obrannou funkcí v západním průčelí. Na obvodu nepravidelně rozmístěné dodatečně zbudované pilíře opěrného systému kryté pultovou stříškou. Dvakrát odstupňované tělo mohutné kamenné věže se směrem vzhůru zužuje, jednotlivá patra jsou prolomena malými pravoúhle, případně půlkruhově ukončenými štěrbinovými okny, nároží věže armováno opracovanými kvádry. Nástavba cihelného zvonicového patra věže zbudována později, prolomena velkými půlkruhově ukončenými okenními otvory. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu ve tvaru jehlanu, završenou makovicí s křížem a praporem.