kostel sv. Václava a sv. Jana Křtitele

Jednolodní orientovaná stavba s odsazeným presbytářem s půlkruhovým závěrem, mohutnou hranolovou věží při jižním průčelí, na níž z východu navazuje kaple sv. Barbory a přízemní předsíň, s sakristií na severní straně a předsíní přiléhající k západnímu štítovému průčelí kostela. Průčelí západní předsíně obdélného půdorysu je členěno pilastry s římsovými hlavicemi doplněnými čabrakovitými závěsy, pravoúhlý vstup s kamenným ostěním rámovanými lištou s ušima a s kapkami je završen vysokým klenákem dotýkajícím se až korunní římsou zdobeným reliéfním motiem penízků, klenák je doprovázen girlandami. Vstup je přístupný novodobým šestistupňovým schodištěm. Průčelí předsíně jsou završena vyloženou profilovanou korunní římsou nesoucí sedlovou střechu a nad západním průčelím segmetově zvlněný štít zdobený girlandou. Severní sakristie obdélného půdorysu je na severním průčelí prolomena půlkruhově zaklenutým okenním otvorem s profilovanou šambránou a parapetní římsou, korunní římsa nese sedlovou střechu nízkého sklonu. Kaple sv. Barbory má hladká průčelí prolomena termálními okenními otvory s profilovanými šambránami a parapetními římsami, profilovaná korunní římsa nese valbovou střechu. Drobná předsín v koutě mezi kaplí a presbytářem krytá nízkou valbovou střechou má průčelí členěna lizénovými rámci, v jižním průčelí je prolomen vstup, ve východním okenní otvor kruhového tvaru s lalokovitými výběžky nahoře a dole. Loď a presbytář jsou zaklenuty valeně s výsečemi, kaple plackami na pasech.