činžovní dům

Nárožní pětipatrový dům. Fasáda 1. p. pětiosá, okna šestidílná, v přízemí novodobé výkladce. 2., 3. a 4. patro odděleno od patra prvního a pátého plochou úzkou římsou, fasáda v tomto díle sedmiosá, přičemž v třetí a sedmé (krajní rohové) ose průběžný čtyrboký polygonální arkýř až do 5. p., na arkýři kubistické motivy. Fasáda členěna horizontálně i vertikálně jemným vpadlým pruhem dle otvoru oken. Okna trojkřídlá, ve 2. a 4. p. s přímou podokenní římsou, ve 3. p. římsa mírně polygonální čtyrboká, pod ní v celé šíři zdobné pole vegetabilní geometrizující, anebo pole s putti držícími dekorovaný pásek. Okna 5. p. nasedají přímo na římsu, nad okny opět zdobná pole ve stylu art deco. Vstup původní kubizující, narušen novodobými zásahy.