dům U Tří červených hvězd

Rozsah KP: č.p. 896/8 s omezením: bez levého dvorního křídla a zadní levé budovy (do ulice V Cípu). Palácová patrová stavba na půdorysu písmene L. Ve střední části uličního průčelí předstupuje mělký rizalit, završený tympanonem. Parter prolomen půlkruhově zakončenými otvory, lemovanými bosáží. Přízemí od patra odděleno kordonovou římsou. V rizalitu půlkruhově zakončený vstupní portál, za ním obdélný průjezd, zaklenutý valenou klenbou se styčnými výsečemi. Patro prolomeno obdélnými, pravoúhle zakončenými okenními osami, lemovanými šambranami, svrchní průběžnou římsu podpírají dvě volutové konzoly. V rizalitu v patře pilastrový řád, mezi nimi obdélné, pravoúhle zakončené okenní osy, završené půlkruhovými slepými arkádami. Pod hlavní římsou půdní polopatro s oválnými štukovými obrazci. Fasádu završuje konzolová korunní římsa se zubořezem.