dům

Patrový podsklepený zděný hladce omítnutý štítový dům byl vystavěn na úzké parcele pod sedlovou krytou střechou s hřebenem kolmým k náměstí. Na tento dům navazuje v hloubce parcely další přízemní hospodářský objekt. Střešní krytinou jsou eternity. Hlavní JV průčelí domu je tříosé. V přízemí je uprostřed vchod (s rámovými dvojkřídlými dřevěnými a z větší části zasklenými dveřmi) mezi dvěma původními výkladci s roletami z konce 19.století. Stěny otvorů byly dříve členěny bosáží, která dnes zbyla pouze po stranách vchodu. Kordonová římsa mezi přízemím a patrem je nad vchodem vzedmuta segmentem. Okna v patře jsou dvojitá, trojkřídlá s poutcem, dělená písmenem T, ven a dovnitř otevíravá, osazená do velmi mělké špalety. Okna mají šambrány, podokenní a nadokenní římsy (ta nad prostředním oknem je nahrazena málo okřídleným trojúhleníkovým frontonem) podpírané volutovými konzolami a parapety ozdobené vždy dvěma články valbové diamantové bosáže. Profilované podokenní římsy jsou spojeny balkánovým pasem, který přechází i do bosáže na nárožích. Hlavní římsa je podepřena čtyřmi volutovými konzolami. Dvoupatrový štít je dole též trojosý, členěn čtyřmi iónskými pilastry nesoucími celé kladí. Mezi nimi je po okně se šambránou (uprostřed okno větší a jeho šambrána má hlavní klenák). Štít je po stranách ukončen volutami, nad římsou je štít zakončen čtvercovým polem, zakončený taktéž volutami, s centrálním kruhovým otvorem a půlkruhovým segmentem, lemovaným římsou, jako zakončení štítu. Dům byl postaven po požáru v r. 1806 a upraven v poslední čtvrtině 19.stol.