kostel sv. Linharta

Kostel s přilehlou farou stojí uprostřed obce v centru podlouhlé návsi. Z důvodu dispozice návsi není stavba orientovaná, ale její presbytář směřuje k jihovýchodu. Jedná se o podélnou jednolodní stavbu s odsazeným pětiboce ukončeným kněžištěm, ke kterému na evangelní straně v koutě sevřeném s kostelní lodí přiléhá hranolová věž přístupná skrze malý schodišťový přístavek na severní straně, na jihozápadní straně je k presbytáři přičleněna malá obdélná přístavba zastřešená pultem. Loď je završena valbovou střechou, presbytář střechou sedlovou, v závěru zvalbenou. Na věži je střecha cibulová s lucernou a makovicí. Fasáda lodi i presbytáře je hladká, ukončená jednoduchou římsou a soklem. V průčelí, obráceném směrem k faře, je situován hlavní vstup – jednoduchý, obdélný, s kamenným ostěním. Nad ním prolomen okenní otvor završený segmentovým záklenkem a lemovaný jednoduchou šambránou. Stěny lodi jsou prolomeny na každé straně trojicí shodných okenních os, obdobné prosvětlují též presbytář – na jihozápadní straně kněžiště jsou umístěny dva otvory, na severovýchodní straně jeden. Nároží věže jsou lemována pilastry s římsovými hlavicemi, horizontálně je přízemí od pater odděleno jednoduchou kordonovou římsou. Na jihovýchodní straně je ve věži prolomen nezdobený úzký obdélný vstup, v přízemí na jihovýchodě a severovýchodě střílnová okénka, v patře na těchto stranách obloukovitě završené okenní otvory. Obdobné, avšak větší otvory prolomeny do všech stran ve zvonicovém patře, nad nimi ciferníky hodin. Kněžiště je zaklenuto dvěma poli plackové klenby mezi pasy a lunetovým závěrem, loď dvěma poli plackové klenby dělené pasy a spočívající na přízedních pilířích. Klenba a pasy jsou zdobeny klasicistní rámující výmalbou. Na severozápadě je vestavěna novější kruchta na toskánských sloupech. Sakristie v podvěží je sklenuta valenou klenbou se styčnými lunetami s vytaženými hřebínky.