kostel Nanebevzetí Panny Marie

Jednolodní neorientovaná stavba s odsazeným půlkruhovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží nad západním průčelí. Boční fasáda členěna pilastry s římsovou hlavicí, prolomena jednou malou pravoúhlou okenní osou a třemi okenními osami, okna v segmentově završené špaletě. Půlkruhově zakončené kněžiště prolomeno asymetricky v bočních stranách proti sobě čtyřmi okenními osami, okna v segmentově završené špaletě. Nad okny probíhá profilovaná kordónová římsa. K severní zdi presbytáře přistavěna čtyřboká sakristie krytá polovalbovou střechou. Průčelí členěno středním rizalitem, který je na osu prolomen pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním. Po obou stranách vchodu představeny sloupy, které nesou nízký trojúhelníkový štít. Vchod přístupný třemi stupni. Fasáda členěna na nárožích lizénami. Nad vchodem jedna okenní osa, okno segmentově završené ve špaletě s parapetní návojovou římsou. V průčelí úzké niky se sochami sv. Cyrila a Metoděje. Nad hlavní profilovanou římsou rizalit přechází do zvonicového patra, členěného na nárožích lizénami. Štítová křídla věže prolomena jednou okenní osou, okno oválného tvaru. Spodní část věže o jedné okenní ose, okno pravoúhlé. Zvonicové patro prolomeno na třech stranách jednou okenní osou, okna v segmentově završené špaletě. Nad oknem kruhový hodinový ciferník. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu čtyřbokého stanu, ve vrcholu je osazena makovice s dvouramenným křížem. Hlavní profilovaná římsa nese střechu sedlovou nad kněžištěm zvalbenou. Ve štítě nad vrcholem letopočet 1746-1946. V interiéru kostela kněžiště zaklenuto konchou s výsečemi. Segmentově završený vítězný oblouk dosedá na římsové hlavice přízedních pilastrů. Sakristie zaklenuta valenou klenbou s vytaženými hřebínky, loď je zaklenuta třemi poli valené klenby s výsečemi, stejně jako vstupní část pod věží, která je rovněž zaklenuta třemi poli valené klenby s výsečemi.